Framtidens elektriker

Framtidens elektriker finns i skolan. Som elektriker kan du välja bland olika yrkesinriktningar såsom installationselektriker och serviceelektriker och arbetsuppgifterna skiljer sig åt beroende på inriktning. Det är vanligt att du har kundkontakter i arbetet och kunderna kan vara både privatpersoner, fastighetsägare och industrier. Att vara serviceinriktad och ha ett bra kundbemötande blir därför viktigt i rollen som elektriker.

När du jobbar med el är säkerheten av största betydelse och du måste vara noggrann. Elektriker samarbetar ofta med andra yrkesgrupper eller i arbetslag med flera elektriker och därför är det bra att ha samarbetsförmåga.

Oavsett om du väljer att utbilda dig via ett yrkesgymnasium eller en eftergymnasial vuxenutbildning så är resan från skolan till yrkeslivet i praktiken den samma där det ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL), alltså praktik på en arbetsplats.

Starta din resa hos oss

Hos oss kan du som nyutbildad elektriker jobba och utvecklas på många olika sätt. Trivs du bäst i att vara en del av ett arbetslag på ett byggprojekt eller vill du arbeta mer flexibelt med service och nära kundkontakt?

Vi har många olika typer av tjänster, roller och arbetsplatser. Praktik och Lärlingsanställningar är en viktig rekryteringskanal för oss och många av våra erfarna medarbetare började sin resa genom en praktikplats eller lärlingsanställning på Sallén Elektriska.