Solceller till jordbruksfastighet eller gård

Att driva en lantbruksverksamhet är energikrävande och alla lantbrukare vet att elförbrukningen står för en stor del av den årliga fasta kostnaden. Utöver hög energiförbrukning brukar de flesta lantbruk ha en annan sak gemensamt: Stora takytor. Då jordbruksfastigheter ofta har stora takytor brukar göra de väldigt lämpliga att installera solpaneler på. Ofta ligger dessa fastigheter i områden med goda förutsättningar för soltimmar. Dessutom brukar ofta själva jordbruksfastigheten ligga skyddat från skugga vilket är bra i syfte att få ut maximal effekt.

Allt fler lantbrukare väljer att satsa på solenergi. Garage, lantbruk, ladugård, magasin eller handelsträdgårdar är olika typer av jordbruksfastigheter som kräver mycket el. På ett jordbruk finns flera fastigheter som är lämpliga att montera solpaneler på. Vi har solcellspaket med är garanterade att fungera i lantbruksmiljö.


Hos oss på Sallén får du en kontaktperson genom hela affären, certfierade installatörer, snabba leveranser och bästa totalpris.


 Med egenproducerad el och förnybar energi finns stora summor att spara in årligen på energikostnader. Genom att minska behovet av köpt el kan lantbrukare både sänka elräkningen och minska risken att drabbas hårt av eventuella prishöjningar. Att installera solceller på taket innebär att du kan spara stora summor pengar. Möjligheten att sälja överskottselen gör förutsättningarna ännu er gynnsamma. Med solel producerad via solceller eller solpaneler har du möjlighet att sänka dina elkostnader och samtidigt göra en god investering för framtiden - både ekonomiskt och klimatmässigt.

"Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!"

Ulf Bonnedahl, Säljare solel

Solcellspaket efter era behov

Priset för att installera solceller på jordbruksfastighet varierar. Kostnaden beror på hur stor solcellanläggning som du väljer att installera. Hur stor solcellsanläggning som är optimalt beror på en rad faktorer så som elförbrukning och storlek. Tumregeln är att ju fler solpaneler du väljer att installera desto kortare tid är återbetalningsperioden. När du bokar tid med våra installatörer på Sallén Elektriska går vi tillsammans igenom ert behov och era förutsättningar. Därefter ger vi ett förslag på hur du kan utrusta din jordbruksfastighet med en solcellsanläggning som passar er verksamhet. Baserat på er årsförbrukning och utrymme beräknar vi hur pass stor anläggning med solceller som behövs för rätt årsproduktion och avkastning. Vi räknar ut kostanden på en installation och kommer med ett offertförslag.

 

Skattereduktion till solceller på privatbostad

I början av april 2021 meddelande Skatteverket att skattereduktionen också kan medges för installation av solceller på en privatbostad som ligger på en jordbruksfastighet. Det innebär att du till ett förmånligt pris även kan installera solceller på boningshuset intill ladugården eller magasinet.

 

Fördelar med solceller på jordbruksfastighet

Egenproducerad el är bra för miljön
Att få och skapa energi av naturens egna kraft gör verksamheten mer hållbar.

Stora takytor
Outnyttjad yta på tak är en bra plats att installera solceller på. Dessutom brukar lantbruk ofta stå öppet och bra för att kunna få många soltimmar. 

Lönsamt
Eftersom jordbruk kräver en hel del energi är det en god idé och investering. På sikt är solcellsinstallation något verksamheten kan spara stora summor på.

 

Installera solceller till ditt lantbruk med Sallén

Vill du veta mer om solceller för jordbruksfastigheter? Börja resan till förnybar energi med solel genom att fylla i formuläret. Hos Sallén Elektriska får du en kontaktperson genom hela affären, certifierade installatörer, snabba leveranser och bästa totalpris. Vi hjälper dig med allt från rådgivning till färdig installation av solceller/solpaneler på dina ekonomibyggnader (garage, ladugårdar och magasin). Tillsammans med våra experter hittar vi den bästa lösningen till dig och din jordbruksfastighet. Vi skräddarsyr lösning och solcellsanläggning som passar er verksamhet. Kontakta Sallén Elektriska idag!

Vanliga frågor om solceller till jordbruksfastighet

Behöver man bygglov för att installera solceller på jordbruksfastighet?

Vanligtvis behöver du inte ha bygglov för att få installera solceller på jordbruksfastigheter. Undantag kan vara jordbruk som är kulturskyddade eller ligger inom ett skyddsklassat område. Där kan det krävas byggnadslov. Därför kan det vara bra att kontrollera med berörda myndigheter innan du installerar en solcellsanläggning. Vi på Sallén kan hjälpa dig med vad som gäller för din fastighet.

Finns det möjlighet att få investeringsstöd för solceller på en jordbruksfastighet?

Nej, i dagsläget finns det inget investeringsstöd att söka för dig som vill installera en solcellsanläggning på ditt jordbruk. Däremot innefattar skattereduktionen även en privatbostad som ligger på en jordbruksfastighet. Det innebär att du till ett förmånligt pris även kan installera solceller på boningshuset intill ladugården eller magasinet.