Fördelarna med att installera en luftvärmepump i garaget eller i fritidshuset

En luftvärmepump är inte bara perfekt för ditt vanliga hus och bostad, det är också riktigt smart att installera en luftvärmepump i garage och fritidshus.

Visste du till exempel att en luftvärmepump i fritidshuset gör stor nytta även när du inte är där, och att underhållsvärme i garaget kan göra så att du sparar mycket pengar?

 

Varför ska man ha luftvärmepump i garaget?

Finns det någon mening med att ha en luftvärmepump i garaget, där du ändå inte spenderar så mycket tid? Ja! Det finns faktiskt flera anledningar till varför en stabil temperatur är en god idé även i garaget. En luftvärmepump är inte bara bra för att värma eller kyla de rum där du och din familj vistas, den kan även se till att ditt garage eller andra utrymmen upprätthåller tillräcklig underhållsvärme.

Med en pump kan du nämligen säkerställa att ditt garage hålls tillräckligt uppvärmt eller nedkylt för att undvika frys-, fukt- och mögelskador. Till exempel ökar luftfuktigheten i garaget när du kör in en varm bil i det kalla garaget. När luftkvaliteten är för dålig och utrymmet för fuktig ökar risken för mögelangrepp, rost och fuktskador. Dessutom är det vanligt att förvara sina dyra trädgårdsmaskiner och andra ägodelar i garaget, som också kan ta skada av fukt eller exempelvis inte får utsättas för minusgrader.

Så för att inte riskera att dina saker går sönder, och för att slippa dyra renoveringskostnader efter mögelangrepp – skaffa en luftvärmepump till ditt garage! På Sallén erbjuder vi kraftfulla och smarta värmepumpar som passar mindre utrymmen perfekt, såsom Fujitsu Slim Nordic Inverter 09, framtagen för nordiskt klimat.

Luftvärmepump i fritidshus - vinter och sommar

Att installera en luftvärmepump i fritidshuset har många fördelar på både vinter och sommar. Även här finns risk för mögel-, fukt- eller köldskador som kan motverkas genom att låta fritidshuset ha underhållsvärme även under vintern när du kanske inte är där. På så sätt skyddar du både huset och din inredning från skador och riskerar inte att få minusgrader inomhus. Dessutom går det fortare och kostar mindre att värma upp till behaglig temperatur när du väl ska resa dit.

Många fritidshus och sommarstugor saknar vattenburen värme, eller så kan värmen vara beroende av element. Med en luftvärmepump i fritidshuset kan du spara mycket på uppvärmningskostnader, och snabbt få rätt temperatur i huset. Även du som värmer upp ditt fritidshus genom att elda kan gynnas av en luftvärmepump, eftersom du med en den får en mer regelbunden och kontrollerad värme.

Våra luftvärmepumpar kan du styra enkelt via en app, så att du smidigt kan slå på önskad styrka i lagom tid innan du kommer fram till ditt fritidshus.

 

Kyl ner och rena luften

Självklart är en luftvärmepump i ditt fritidshus också perfekt för sommaren, när det riskerar att bli för varmt inomhus. Våra pumpar kan effektivt både värma och kyla ner, beroende på vad du önskar. Genom att installera en luftvärmepump i fritidshuset kan du alltså se till att huset är lagom svalt och skönt, och du slipper släppa in både värme och insekter genom att öppna fönstret för friskare luft.

Förutom att justera temperaturen hjälper en luftvärmepump även till att rena luften, exempelvis från pollen och damm. Genom att köpa en luftvärmepump till ditt fritidshus kan du alltså förbättra luftkvaliteten och få friskare luft inomhus. Luftkvaliteten är ofta sämre i äldre hus, vilket många fritidshus och sommarstugor är. Med en pump kan din inomhusluft förbättras och du kan andas lättare.

 

Köp din luftvärmepump till fritidshus, garage eller hem

Så om du vill skydda ditt fritidshus, ditt garage och dina ägodelar – köp en luftvärmepump! Inte bara kan du spara mycket pengar på uppvärmning, du kan också slippa dyra renoveringskostnader om ditt hus eller garage drabbas av fukt- frys- eller mögelskador. Hos oss på Sallén hittar du smarta luftvärmepumpar som hjälper dig få rätt temperatur i såväl garaget som ditt bostadshus. Vi tipsar dig gärna om vilken luftvärmepump som passar dina behov bäst, och självklart kommer vi även ut till dig för installation.

Kontakta oss så berättar vi mer