BERG-/JORDVÄRMEPUMP

Vi installerar, felsöker, reparerar och utför underhållsservice på de flesta märken på den svenska marknaden, bland annat Nibe och Bosch.

Med en berg- eller jordvärmepump tar du vara på den lagrade energin i marken och förser dig själv med värme och varmvatten, samt kyla under varma sommardagar.

En berg-/jordvärmepump består av en värmepump inomhus och ett kollektorsystem utomhus som utvinner värme från den lagrade solenergin med hjälp av en kollektorslang som sänks ner i ett borrhål i berget eller i jorden där vätskan i slangen leds till värmepumpen. Förutom att berg-/jordvärmepumpen är effektiv och använder en stor del förnybar energi som minskar ditt klimatavtryck kan den även hjälpa dig att sänka dina energikostnader. Den enda energin du betalar för är den el som driver värmepumpen.

Låter det intressant? Kontakta oss så berättar vi mer!

 

Bosch Compress 7800i LW/M

Bosch Compress 7800i LW/M bergvärmepump är byggd för maximal värmeeffekt, stora mängder varmvatten och är fylld med energisparande funktioner. En enkel och trygg värmelösning för huset, i många år framöver.

Det finns många födelar med att välja en Bosch Compress 7800i LW/M, t.ex. högsta energimärkning och effektivitet, en av marknadens tystaste värmepumpar, enkel navigering i touchdisplay och exklusiv design i glas eller metall.

Vämepumpen finns i fyra effektmodeller, 2–6 kW, 2–8 kW, 3–12 kW och 4–15 kW.

 

Nibe S1256

NIBE S1256 är en intelligent inverterstyrd bergvärmepump för stora hus upp till 400 kvm med integrerad varmvattenberedare och inbyggd wifi-uppkoppling. Den smarta tekniken justerar inomhusklimatet automatiskt och ger dig fullständig kontroll över systemet från din telefon eller surfplatta. Med lång erfarenhet av bergvärmepumpar och innovativ teknik är denna NIBE's mest energieffektiva bergvärmepump.

Värmepumpen finns i tre effektstorlekar; 1,5–8 kW, 3-13 kW och 4-18 kW.

 

Kylmodul PCM S40 / S42

Har du en bergvärmepump från NIBE i S-serien? Då kan du få golvsvalka via ditt golvvärmesystem. Svalkan hämtas från vattnet i berget med hjälp av kollektorn och används för passiv svalka. Kontakta oss så berättar vi mer!

Läs mer »


*Prisexemplet gäller vid byte av en befintlig bergvärmepump, inkl moms och ROT-avdrag inom Uppsalaområdet. Priset avser nedmontering av den gamla bergvärmepumpen, installation av ny bergvärmepump, byte av expansionskärl, luftning och påfyllning av Brine vätska i kollektorslangen, uppstart och funktionskontroll, genomgång med kund av pannans funktioner, överlämnande av dokument och bortforsling av den gamla pannan till miljöstation.