Årets Bygge 2019 - Biomedicum

Biomedicum är Årets Bygge 2019. Ett stort jubel ljöd över Cirkus i Stockholm när de som varit med och byggt forskningsanläggningen Biomedicum fick reda på att de vunnit Årets Bygge 2019.

- Jag vill framföra mitt varmaste tack till alla som har deltagit. Jag är så oerhört stolt och glad idag, säger Tommy Stjernfeldt, projektledare hos beställaren Akademiska Hus.

Läs mer om Årets Bygge 2019 »


Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda tävling. Den lyfter fram exempel på det bästa sektorn presterar i kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form. Årets Bygge arrangeras av tidningen Byggindustrin och Business Arena med Svensk Byggtjänst som samarbetspartner. Nomineringarna utgörs av Byggindustrins projektreportage. Den första nomineringen offentliggörs i slutet av augusti, därefter offentliggörs en ny nominering varje vecka.

Varje år nomineras totalt 20 projekt. Därefter tar en expertjury vid och utser en segrare. Vinnaren korades i år på Årets Bygge-galan den 26 mars mars 2019.

Juryn gör i sin bedömning en sammanvägning av hur väl projekten uppfyller fem huvudkriterier. Kritierna innefattar Samverkan, Teknik/Innovationer, Tid/Kvalitet/Budget, Hållbarhet och Säkerhet.