2 maj 2019

Långsiktig kvalitetssäkring

Torsdagen den 2:a maj besökte vi Gimo Bruksgymnasium där vi träffade några av framtidens elektriker och besiktade deras installationer när de utförde yrkesprovet ETG.

Klas Wallsten, KMA-ansvarig, tillsammans med Niclas Åsbrink, Projektledare Entreprenad, var på plats och säkerställde kvalitén på elevernas installationer i yrkesprovet ETG. Läs mer om ETG »

- Vi besiktigade ett prov där eleverna fått en rambeskrivning som skickats ut till ETG-anslutna skolor. Från rambeskrivningen skulle eleverna planera, utföra, driftsätta och dokumentera en el- och teleanläggning, beskriver Niclas Åsbrink.

- Vi hade med oss vår egen framtagna Installationsguide som vi visade upp för både elever och lärare, tillägger Klas Wallsten. Guiden visar på vilken standard vi vill ha på våra installationer och vad som är viktigt att tänka på när eleverna kommer ut i arbetslivet. Genom den här typen av samarbeten kan vi tillsammans med skolan säkerställa att eleverna vikten av kvalitativa och framförallt elsäkra installationer när de kommer ut i yrkeslivet.

Är det viktigt med skolbesök, Ulrika Lundin, Produktionssamordnare Entreprenad?

- Ja, absolut. Med skolbesök får vi möjlighet att träffa duktiga elever och kanske framtida kollegor. Här får vi chansen att visa upp oss som arbetsgivare och berätta om vad som är viktigt att tänka på när de ska ta steget ut i arbetslivet och söka lärlingsplats. Jag tycker att det är viktigt att vi som arbetsgivare tar ansvar och möter eleverna som ska ut i arbetslivet - det vinner alla på.