4 september 2018

Sallénbutiken lägger ner efter drygt 60 år

Sallénbutiken i Uppsala har haft en central roll i varumärket Sallén vid sidan av installationsverksamheten i drygt 60 år och den har haft många skepnader på vägen fram till idag.

Det har sålts elinstallationsmateriel, armaturer och ljuskällor ända sedan starten 1957 och genom åren har utbudet både ökat och minskat med produkter som vitvaror, hushållsmaskiner, kök och badrum, luftvärmepumpar, m.m., men i takt med att e-handeln växt sig allt starkare på marknaden så har marginalerna blivit allt lägre.

- Tyvärr har vi sett en nedåtgående spiral en längre tid, med färre kunder på konsumentsidan och en vikande lönsamhet där e-handeln står för den största skillnaden, säger Henrik Karlsson, Butikschef, och tillägger att trenden tyvärr ser ut att hålla i sig. En utförsäljning kommer att starta i september och butiken beräknas stänga under oktober månad.

Personlig service och långsiktiga relationer

- Det är med stolthet jag ser tillbaka på hur vi under åren ständigt utvecklat vårt erbjudande och vårt arbetssätt i butiken, men tiderna förändras, säger Christopher Sallén. Vår affärsidé bygger på personlig service, långsiktiga relationer och återkommande kunder. Dessvärre pekar allt mot att konsumenthandeln i framtiden kommer att präglas av en stark e-handel med kunder som i första hand jagar lägst pris.

- Vi ser däremot en fortsatt efterfrågan av personlig service och lokal närvaro gällande vitvaruförsäljning och helhetslösningar på bygg- och fastighetssidan. Vi lämnar nu butiksverksamheten på konsumentsidan och ser fram emot en spännande utveckling av vår företagsförsäljning, avslutar Henrik Karlsson.

Läs mer om Vitvaror Bygg & Fastighet >>