FRÅNLUFTSVÄRMEPUMP

Vi installerar, felsöker, reparerar och utför underhållsservice på de flesta märken på den svenska marknaden, bland annat Nibe och Bosch.

Med en modern frånluftsvärmepump använder du inomhusluftens energi för att förse ditt hem med värme, varmvatten och ventilation. Genom att installera en frånluftsvärmepump, eller byta till en ny, kan du skapa ett behagligt inomhusklimat med en låg energikostnad – samtidigt som du gör miljön en tjänst.

Frånluftsvärmepumpens fläkt suger ut ventilationsluft ur samtliga våtutrymmen i ditt hus, ett svagt undertryck bildas som gör att luft också från övriga rum söker sig till våtutrymmena. Ny uteluft dras in genom ytterväggarnas ventiler och på detta sätt blir husets alla rum ventilerade.

Den uppvärmda rumsluften leds till värmepumpen där energin i luften återvinns och på så sätt kan frånluftsvärmepumpen försörja hela huset med varmvatten och värme.

Låter det intressant? Kontakta oss så berättar vi mer!

 

 

Bosch Compress 3800i EW9

Bosch Compress 3800i EW9 är en helt nyutvecklad frånluftsvärmepump med den senaste tekniken och ett styrsystem som kontinuerligt anpassar driften efter önskat värme- och varmvattenbehov. Den moderna konstruktionen tillsammans med den rostfria varmvattenberedaren ger även god tillgång på varmvatten.

Det finns många fördelar med att välja en Bosch Compress 3800i EW frånluftsvärmepump, t.ex. enkel åtkomst till luftfilter, enkel att manövrera via värmepumpens touchscreen i färg, styrning via app i din smartphone och lång trygghet med generösa garantier.
 

 

Nibe F370

NIBE F370 är en komplett frånluftsvärmepump som effektivt, enkelt och ekonomiskt uppfyller behovet av värme, ventilation, värmeåtervinning och varmvatten. Med snygg, stilren design och ett kompakt format är värmepumpen enkel att placera och installera. Med inbyggd varmvattenberedare, elpatron, cirkulationspump, fläkt och styrsystem uppnås en driftsäker och ekonomisk värmeproduktion.

Värmepumpen kan anslutas till valfritt lågtempererat distributionssystem som t.ex. radiatorer, konvektorer eller golvvärme. Tack vare smart teknik ger produkten dig kontroll över din energiförbrukning och blir en viktig del av ditt uppkopplade hem.
 

 

Nibe F470

NIBE F470 är en komplett frånluftsvärmepump med förvärmd tilluft som effektivt, enkelt och ekonomiskt uppfyller behovet av värme, ventilation, värmeåtervinning och varmvatten. Med inbyggd varmvattentank, elpatron, cirkulationspump, fläktar och styrsystem uppnås en driftsäker och ekonomisk värmeproduktion.

Värmepumpen kan anslutas till valfritt lågtempererat distributionssystem såsom radiatorer, konvektorer eller golvvärme. Tack vare smart teknik ger produkten dig kontroll över din energiförbrukning och blir en viktig del av ditt uppkopplade hem.
 

 

Nibe S735

NIBE S735 är en intelligent inverterstyrd frånluftsvärmepump för stora hus med integrerad varmvattenberedare för värme och varmvatten samt ventilation. S735 passar nybyggda hus upp till 240 kvm och utbyte i hus upp till 200 kvm.

NIBE S735 har en hög årsvärmefaktor vilket ger en låg driftskostnad. Låg ljudnivå, stilren design och ett kompakt format gör den enkel att placera och installera. Med NIBE tilluftsmodul passar den även hem med från- och tilluftsventilation.

NIBE S-serien med inbyggd wifi-uppkoppling och möjlighet till trådlösa tillbehör blir en naturlig del av ditt uppkopplade hem. Den smarta tekniken justerar inomhusklimatet automatiskt och ger dig full kontroll över systemet från din smartphone eller surfplatta. Hög komfort och låg energiförbrukning.

Möjlighet till förvärmd tilluft med tillbehöret NIBE SAM S42.
 


*Prisexemplet gäller vid byte av en befintlig frånluftsvärmepump, inkl moms och ROT-avdrag inom Uppsalaområdet. Priset avser nedmontering av den gamla frånluftsvärmepumpen, installation av den nya frånluftsvärmepumpen, rengöring av ventilationskanaler och ventilationsdon, injustering av ventilation, uppstart och funktionskontroll, genomgång med kund av pannans funktioner, överlämnande av dokument, grovstädning, bortforsling av gamla pannan till miljöstation samt 5 trappsteg vid in- och uttransport av pannorna. Önskar du att byta dina frånluftsvärmedon till nya i samband med installationen kostar det 50 kr inkl. moms per don (storlek 125).