Solpaneler till villa och fritidshus

Investera i framtiden och installera solceller på din villa, radhus, sommarstuga eller fritidshus. Att skaffa solpaneler höjer värdet på huset samtidigt som du sänker dina årliga elkostnader. Gör en insats för både plånboken och miljön genom att investera i grön el! Solen är en gratis energikälla i form av naturligt ljus och värme. En energikälla som dessutom finns i överflöd. En timmes solljus motsvarar vad hela jordens befolkning förbrukar på ett helt år. Det fantastiska med solljus är att det är möjligt att fånga in en del av den fria energin och omvandla solens strålar till elektricitet. Oavsett om du vill skaffa solceller till din villa eller fritidshus kan vi hjälpa dig.

Våra kunniga experter vägleder och ger rådgivning utifrån dina önskemål. Vi skräddarsyr solcellspaket för att optimera effekten av egenproducerad el för dig och ditt hushåll!

GRATIS OFFERT

*Ovan exempel är en prisindikation för en standardinstallation av solpaneler med maxkapacitet 10 respektive 17 kW inkl 20 % skattereduktion Grön teknik. Gäller endast privatpersoner och max 20 km från Uppsala centrum.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert på just din villa eller fritidshus.


 

Det finns många fördelar med solenergi

Det är solceller, eller rättare sagt, solcellspaneler monterade på taket till din villa eller fritidshus som gör det möjligt. I takt med teknikens framgång och förmånliga bidrag väljer allt fler husägare att installera solpaneler. Med solenergi får du ett hållbart, helt tyst och i stort sett underhållsfritt alternativ till de traditionella energikällorna som du köper din el från (kärn-, vatten- och vindkraft).

Genom att ha egenproducerad el blir du inte lika påverkad av elpriserna. Du blir mindre känslig för elbolagens prishöjningar och minskar din årliga elkostnad. Den el som du producerar men inte själv förbrukar kan dessutom säljas. Överskottselen levereras till elbolagen och du får tillbaka mer på din solcellsinvestering.

Solpaneler går att installera på de flesta hustak. Olika typer av tak och lutning kräver olika fästen. Vilka fästen och lutning ditt tak behöver tittar vi på när vi kommer ut till ditt hus.

En solcellanläggning håller vanligtvis i 25-30 år. Varför inte göra en solcellsanläggning i samband med en takrenovering? Spara pengar och effektivisera kostnader för byggnadsställningar och liknande. 

Solceller ökar värdet på huset. Undersökningar visar att sätta solceller på taket ökar värdet på ditt hus. En solcellsanläggning är attraktivt för spekulanter vid en eventuell försäljning. Inte bara från den ekonomiska aspekten utan även den ökade efterfrågan hos privatpersoner på miljövänlig, klimatsmart energiproduktion.

 

Fördelar med solceller på huset

Minskade kostnader på din elförbrukning

Möjlighet att sälja överskottselen till elbolagen

Värdet på ditt hus ökar

Förnybar el är bra för miljön

 

20% avdrag vid solcellsinstallation

1 januari 2023 kom ett nytt beslut om ett Grön teknik-avdrag. Privatpersoner som installerar solceller får ett direkt avdrag om 20% på en  komplett solcellsanläggning och 50% på installation av solcellsbatterier direkt på fakturabeloppet (precis som andra rotavdrag).

 

Steg för steg - Hur går en solcellsinstallation till?

Vi går igenom dina behov och hittar bästa solcellspaketet för ditt hustak.

1. Vi beräknar och ger dig en offert. Offerten visar totalpriset på vad solcellsanläggningen skulle kosta, inklusive installation. Du kan i lugn och ro får ta ställning till offerten. Offerten är kostnadsfri utan förpliktelse.

2. När du godkänt och tackat jag till offerten kommer vi ut till dig och monterar solpanelerna. Vi installerar och våra certifierade installatörer ser till att allt fungerar som det ska.

3. Efter installation är din solcellsanläggning redo att producera el!

 

Installera solceller på villa eller fritidshus med Sallén

Hör av dig till oss på Sallén om du vill veta med om solceller till din villa. Vi hjälper dig genom hela processen i att skaffa solceller på taket, från idé till färdig installation. Du får hjälp av certifierade solcellsinstallatörer och bästa totalpris.

Tillsammans med våra solcellsexperter hittar vi rätt solcellspaket för dig baserat på dina önskemål och möjligheter. Kontakta oss för en kostnadsfri offert på just din villa eller fritidshus.