Spara el och pengar på energieffektivisering

För många är medveten energibesparing något de sysslat med länge, för andra är behovet att spara el något som blivit relevant först på senare tid med ökade elpriser.

Oavsett om du bor stort eller litet så kan det kännas jobbigt när elräkningen kommer. Dessutom är det såklart också viktigt för miljöns skull att inte använda för mycket el, så energibesparing är fördelaktigt för både plånboken och för klimatet.

Vi har tagit fram våra bästa spara el-tips, där du kan leva bekvämt och ändå spara både el och pengar.

 

Energibesparingar för fastighetsägare

Du vet redan att det inte är bra att duscha alltför länge, att tvätta halvfulla maskiner eller låta alla lampor stå på när du lämnar huset. Allt det är såklart bra att tänka på, men att spara el handlar också om medvetna val redan när du installerar dina apparater, belysning och uppvärmning.

För oss på Sallén handlar energibesparing inte om du ska gå runt och frysa hemma eller undvika att laga mat länge i ugnen. Genom att göra några förändringar i ditt hem kan du minska energiförbrukningen och samtidigt spara pengar på lång sikt – och leva bekvämt under tiden. Energibesparing är nämligen viktigt för både plånboken och miljön.

 

4 smarta spara el-tips

Här är några av våra bästa tips för att spara el och minska dina elkostnader!

Värmepump

En värmepump är en effektiv och mer miljövänlig lösning för uppvärmning och kyla. En värmepump överför värmeenergi från en källa till en annan, exempelvis från luften, vatten eller i marken. Genom att installera en värmepump kan du sänka dina energikostnader betydligt och spara pengar på lång sikt.

Miljövänliga vitvaror

När det är dags bygga nytt kök/badrum eller byta ut ditt gamla kylskåp, tvättmaskin, diskmaskin, spis eller andra vitvaror – spara el genom att välja ekonomiska och miljövänliga alternativ! Vi har vitvaror för matlagning, rengöring och förvaring som är konstruerade för att vara mer energieffektiva och kräver mindre el för att fungera. Det innebär en lägre elräkning och mer energibesparing, trots att du fortfarande använder ditt kök och tvättmaskin som vanligt.

Smart belysning

Att installera smart belysning med Plejd är ett populärt tips för att spara el. Plejd installeras i din elcentral, takdosa eller bakom din befintliga lampknapp och ger dig enkel kontroll över all din belysning. Energibesparing sker alltså exempelvis genom att du kan schemalägga din belysning och lättare kommer ihåg att släcka en lampa som ofta råkas lämnas påslagen. I och med utfasningen av lysrör sparar du även el med mer miljövänlig LED-belysning.

Solceller

Att installera solceller på ditt tak eller tomt är en utmärkt investering för att spara el och pengar. Solceller omvandlar det naturliga solljuset till elektricitet som kan användas direkt till ditt hem och du slipper köpa el. Genom att producera din egen el tar du vara på energi som redan finns och kan minska eller till och med eliminera dina elkostnader. Om du producerar mer el än du gör av med är det dessutom möjligt att sälja överskottet och tjäna pengar på det. Solceller är inte bara ekonomiskt, det är framför allt en hållbar lösning för energibesparing.

 

Sallén hjälper dig med din energibesparing

Att spara pengar och energi är viktigt för både plånboken och miljön. Genom att göra några enkla förändringar i ditt hem kan du minska din energiförbrukning och samtidigt spara pengar på lång sikt. Vill du veta mer om energibesparing och om hur vi kan hjälpa dig sänka dina kostnader? Läs mer om våra olika tjänster eller kontakta oss på Sallén så berättar vi mer om hur du kan spara el!

Kontakta oss så berättar vi mer